Påstådd brittisk ISIS-medlem använde Bitcoin för att finansiera militanta flykt från syriska fängelseläger

En brittisk medborgare som enligt uppgift har varit ISIS-medlem i över fyra år har ställts inför en lokal domstol för påstått att ha skickat pengar utomlands (via BTC) för att hjälpa tillfångatagna ISIS-militanter att fly från syriska fängelseläger.

Enligt en rapport står den 27-åriga medborgaren Hisham Chaudhary inför sju terroravgifter, inklusive medlemskap i en förbjuden organisation och att ingå ett finansieringsarrangemang

Utöver detta inkluderar anklagelserna mot Chaudhary också sammanställning och spridning av en terroristpublikation som heter The Wholesome Fruit In The Virtues And Etiquettes Of Jihad i oktober och november förra året.

Den anklagade angav dock inte några grunder till de sju anklagelserna under sitt videoutseende vid Westminster Magistrates ‚Court.

Enligt rapporten anklagas Chaudhary för att ha utfört vissa ansvarsuppgifter för gruppens räkning, såsom att samla in pengar och överföra pengar till utlandet med hjälp av Bitcoin Trader, som enligt uppgift tillåter ISIS-militanter att fly Kurd-kontrollerade fängelsläger i norra Syrien.

Mängden BTC som Chaudhary förvärvade och påstås skickas till militanterna förblir dold för myndigheterna

Åklagare hävdade att Chaudhary, som kommer från Oadby, Leicestershire, har varit en accepterad medlem av den ökända terrororganisationen Islamiska staten sedan början av 2016. Islamisk stat har förbjudits enligt brittisk lag sedan 2014.

Terroristorganisationer har använt Bitcoin för att finansiera sin verksamhet i ökande takt. I augusti i år hade faktiskt det amerikanska justitiedepartementet (DOJ) beslagtagit över 300 kryptokurrencykonton som länkats eller drivits av tre ökända terroristgrupper.

Amerikanska brottsbekämpande myndigheter följde pengarna till kontona på Bitcoin blockchain och såg överföringar av miljoner dollar för „insamlingskampanjer“ och anonyma donationer som slutade i plånboken. Så småningom kunde amerikanska myndigheter ta över 300 kryptokurrencykonton, fyra webbplatser och fyra Facebook-sidor, alla relaterade till det kriminella företaget.

Comments are disabled