Gråtoner stopper investeringer i Bitcoin og Ethereum Trust

Investeringsforvalter Grayscale har stoppet investeringene i Bitcoin og Ethereum Trust.

Vil flyttingen generere en ny kjøpsmulighet?

Forvalter av digital eiendomsinvestering Grayscale har stoppet investeringene i Bitcoin og Ethereum Trust.
Aksjer i Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) er underlagt en seks måneders låseperiode, og aksjer kjøpt i juni ble fritt omsettelige denne uken.
Stans er midlertidig.

Grayscale har midlertidig stanset investeringer i seks av sine truster, blant annet Bitcoin Future og Ethereum Trust, bare noen få dager etter at Bitcoin-prisene brøt $ 20.000 og steg til nye heltidspunkter.

Investeringsforvaltningsselskapet Grayscale godtar ikke lenger investeringer i stiftelser som sporer ytelsen til Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Ethereum Classic, Litecoin og dets Digital Large Cap Fund.

Stoppene gikk på plass da den seks måneders låseperioden for salg av nylig kjøpte aksjer i Bitcoin-fondet, handlet under symbolet GBTC, tar slutt.

“Vi er akkurat på det punktet i året hvor disse vinduene det offentlige vinduet vil lukkes. Og så vil det private vinduet være åpent, ”sa Corey Law, talsmann for Grayscale, til Decrypt.

Det har implikasjoner for GBTC-holdere, men også for Grayscales kryptokjøpsstrategi, der kjøp av digitale eiendeler til en lavere pris betyr større eierandel – og potensielle gevinster – for GBTC-investorer.

Aksjer i Bitcoin Trust under tickeren GBTC handler konsekvent til en høyere pris enn den underliggende Bitcoin, på grunn av kjøpspress fra institusjonelle investorer med få alternative muligheter for å kjøpe BTC.

Selv med en premie på 30% for å kjøpe Bitcoin direkte, er GBTC-aksjer attraktive for tradisjonelle investorer fordi de er tilgjengelige for kjøp og handel på eksisterende børser, og kan bidra til IRA-kontoer og andre populære pensjonistbiler.

Å håndtere GBTC eliminerer også den noen ganger bratte læringskurven som følger med å bli kjent med overføring, beholdning og administrering av digitale eiendeler i innfødte blockchain-baserte lommebøker eller smarte kontrakter.

Det kan være en annen fordel for gråtoner for å stanse aksepten av nye GBTC-investeringer; kjøpe Bitcoin til en lavere pris. Ben Lily fra Jarvis Labs bemerket at stoppet faller sammen med slutten på en obligatorisk seks måneders låsing av GBTC-aksjer kjøpt i juni 2020.

Aksjer som ble kjøpt på det tidspunktet, kan nå selges på det åpne markedet til ikke-akkrediterte investorer som ikke kan investere i Grayscales Bitcoin Fund på forhånd, noe som setter pris på GBTC ned. Og siden Grayscales Bitcoin-eierandel er så stor – nå opp til mer enn 11 milliarder dollar – kan også det nedadgående presset overføres til rå Bitcoin-priser.

Hvis Lilys scenario utspiller seg, kan det være billigere å kjøpe Bitcoin for Grayscales fond enn før salget startet, noe som resulterer i flere Bitcoin-kjøp for alle investorer. Og siden Bitcoin har en tendens til å lede prisbevegelsene til andre eiendeler som ETH, betyr lavere BTC-priser også lavere Ethereum-priser.

Grayscale har kjøpt mer enn 161.000 Bitcoin siden juni 2020 og har stoppet investeringer tidligere da lock-ups var utløpt, så det er lite sannsynlig at flyttingen representerer en endring i strategien, eller at akkrediterte investorer vil bli bokset ut av Bitcoin Trust veldig lenge . Og hvis prisforutsigelser spiller ut, kan disse investorene kjøpe dip, takket være smart investeringsadministrasjon fra Grayscale.

Comments are disabled